top of page

Alaraajojen toiminnallinen tutkimus, eli biomekaaninen tutkimus auttaa tutkijaa havainnoimaan ja suunnittelemaan tarkempia hoito ja kuntoutus-menetelmiä niitä tarvitseville. Näiden tutkimusten avulla pystytään ohjaamaan asiakasta mm. jalkojen kiputilojen ja asentovirheiden kuntoutuksessa ja ehkäisyssä. 

 

Alaraajojen toiminnallinen tutkimus sisältää mm. pystyasennon ja alaraajojen kuormittumisen arvioinnin, nivelten liikelaajuuksien mittaamisen, lihaskireyksien- ja heikkouksien tutkimisen, kenkien tutkimisen, kävelyn analyysin sekä tarvittaessa muitakin tutkimuksia.  

 

Jokaiseen tutkimukseen kuuluu yksi harjoitusohjelma, joka sisältää yleensä 3-5 harjoitetta. Toiminnalliset harjoitteet auttavat tukemaan asiakkaan hyvinvointia ja ovat tärkeä osa onnistunutta, kokonaisvaltaista jalkaterapiaa.

Tutkimuksen perusteella arvioidaan asiakkaan mahdollinen pohjallishoidon tarve, sopiva pohjallismalli ja -muodot, sekä asiakkaan tarpeisiin sopivat pintamateriaalit. Pohjalliset suunnitellaan tehdyn tutkimuksen sekä jalkaterien 3D-skannauksen mukaan. Pohjallisten valmistukseen varataan n. 2 viikkoa.

 

Pohjalliset saatavilla myös ESD-suojalla!

IMG_6000.JPG

Tarkka tutkimus on pohjallishoidon perusta!

bottom of page